Pécsi Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ

Megkezdte működését a Pécsi Kistérségi Alapszolgáltatási Központ.2007. decemberében lezajlott az engedélyeztetési eljárás és megtörtént azintézmény vezetőjének kinevezése Kálmándy-Pap Ágnes személyében. AzAlapszolgáltatási Központhoz 27 település csatlakozott és adta át három feladatellátását a Kistérségnek. Ezek: Abaliget, Aranyosgadány, Áta, Bakonya, Baksa,Bosta, Cserkút, Ellend, Görcsöny, Gyód, Husztót, Keszü, Kovácsszénája, Kökény,Kővágószőlős, Kővágótöttös, Ócsárd, Orfű, Pellérd, Pogány, Regenye, Romonya,Szalánta, Szilvás, Szőke, Tengeri, Téseny.

A szervezési és egyeztetési munkák még zajlanak, terveinkszerint 2008. februárjától kezdődhet a konkrét feladatellátás. A szociálisétkeztetés és a házi segítségnyújtás tekintetében minden érintetttelepülésen, az idősek nappali ellátásánál – mivel a szükséges tárgyifeltételek még nem állnak rendelkezésre mindenhol – egyelőre két tervezettmikro-körzetben indulhat el az ellátás Orfű és Szalánta központtal.

Az új kistérségi intézmény központja Pécsett a Jókai u. 25.2. emeletén található. Az ügyfélfogadás rendjéről, telefonos és elektronikuselérhetőségükről a Kistérség honlapján tájékozódhatnak majd az érdeklődők.