Rendezvényajánló a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány a Magyar Kultúra Napja alkalmából szeretettel meghívja Önöket Fiatal muravidéki képzőművészek kiállításának megnyitójára, valamint Baranyai viseletek és tánchagyományok címmel rendezett könyvbemutatóra és kiállításra.

 

Fiatal muravidéki képzőművészek kiállítása

A Muravidék pezsgő művészeti életét nemcsak az 1973 óta működő Lendvai Nemzetközi Művésztelep és a szintén lendvai Galéria-Múzeum közép-európai viszonylatban is jelentős kortárs képzőművészeti gyűjteménye fémjelzi, hanem a számos fiatal alkotó jelenléte is. A tárlaton négy muravidéki művész, Sinko Szabina, Császár Szebasztián, Baumgartner Dubravko és Katja Pál alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítást megnyitja: Nagy Csaba, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere

Időpont: 2012. január 23. (hétfő) 17.30

Helyszín: Pannon Magyar Ház

(Pécs, János u. 22)

 

Baranyai viseletek és tánchagyományok

A Misina Kulturális és Táncegyesület gondozásában 2011 végén jelentek meg Bánfi Rita, Balogh János és Wéber Béláné monográfiái baranyai néptáncokról és gyermekjátékokról. A kiadványok különös értéke, hogy elsőkét dolgozzák fel tudományos igénnyel Baranya tánchagyományait. A könyvek bemutatóját baranyai viseletekből nyílt kiállítás teszi még elevenebbé.

Időpont: 2012. január 23. (hétfő) 18.00

Helyszín: Pannon Magyar Ház

(Pécs, János u. 22)

Szervező: Misina Kulturális és Táncegyesület, Pannon Kultúra Alapítvány

 

 

A kiállítások megtekinthetőek 2012. február 17-ig, a belépés mindkét programra díjtalan.