Újra lehet juhok és kecskék elektronikus jelölésére pályázni

2012. február 3. 14:50

Február 28-ig újra lehet támogatásra pályázni juhok és kecskék elektronikus jelöléséhez a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH). A Vidékfejlesztési Minisztérium a Darányi Ignác Terv forrásaiból a hagyományos és a 2010-ben bevezetett, elektronikus egyedi azonosító eszközök költsége közötti árkülönbséget téríti meg.

A támogatás keretösszege a 2011-2013 közötti időszakra összesen 800 millió forint. Gazdaságonként évente legfeljebb 2,8 millió forintot lehet igényelni az állatlétszámtól függetlenül.

A hozzájárulást maximum öt éven keresztül vehetik igénybe azok az őstermelők, egyéni vagy társas vállalkozók, családi gazdálkodók, akik juh- vagy kecsketartással foglalkoznak, és szerepelnek a Tenyészet Információs Rendszerben. A támogatás összege az öt év alatt évente folyamatosan csökken.

Az elektronikus jelölőeszközök használatával az állatszállítmányok és az állategyedek követhetők, azonosíthatók lesznek, ezáltal jelentősen nő az élelmiszerbiztonság is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/videkfejlesztesert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ujra-lehet-juhok-es-kecskek-elektronikus-jelolesere-palyazni