Játssz!, Versenyezz!, Alkoss!, Egyél finomat és egészségeset!

Óriási társasjáték, energia klub, gombfoci bajnokság, elektromos kisautó verseny, útvesztő, szerencsekerék, kézműves kör, logikai játékok – ezekkel az ingyenes programokkal várja a diákokat, pedagógusokat, szülőket és családtagokat egyaránt szeptember 21-i pécsi interaktív fenntarthatósági napján az Apáczai Nevelési Központ, 2. számú Általános Iskola.

A környezetvédelem, az energiagazdálkodás és az egészséges életmód köré szerveződő programok a fenntarthatóság fontosságára hívják fel a figyelmet. A FISZ Egyesület egész napos rendezvényének célja, hogy rávilágítson, a mindennapokban mennyi mindent tehetünk környezetünk megóvásának érdekében, hogyan spórolhatunk az energiával, hogyan élhetünk egészségesebben, mindezt közös, játékos feladatokon keresztül, minden korosztály számára.

A 2. számú Általános Iskola a Nevelési Központ fiatalabb és kisebb általános iskolája. A tanulói létszám csökkenésével kapcsolatos átszervezések, leépítések közepette is megőrizte nevelői gárdája innovatív szellemét, a lehetőségeket és szükségleteket figyelembe vevő gyors reagálás képességét. Az elmúlt több, mint két évtizedben végzettek közül számtalan sikeres szakember és vezető értelmiségi alapozta meg tudását az intézmény tantermeiben. A képességek sokoldalú fejlesztése, a tudás gyarapítása mellett kiemelt figyelmet fordítanak tanulóik nyelvismeretének, informatikai képzettségének megalapozására. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek és tanulócsoportok tanórán kívüli életére, közösségeik formálására, szépérzékük, igényességük, felelősségérzetük fejlesztésére. Művészeti és technikai szakköreik, az erdei iskola napjai, a szervezett túrák, vetélkedők, diáknapok, nyári táborok, az iskolai élet színesítése mellett tanulóik tehetségének kibontakoztatását, gyakorlati érzékük, képességeik fejlesztését is elősegítik.

 

Időpont: 2012. szeptember 21. (péntek) 9-15 óra
Helyszín:
Apáczai Nevelési Központ, 2. számú Általános Iskola
Pécs, Apáczai körtér 1.