Köznevelési intézmények átadása

A Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pécs Megyeközponti Tankerületének igazgatója 2012. december 12-én aláírták az állami köznevelési alapfeladatok ellátásáról, és az intézmények átadásáról szóló megállapodásokat.

A 2012. évi CLXXXVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően a többcélú társulás által fenntartott Pécsi Kistérségi Óvoda és Általános Iskola valamint a Pécsi Kistérségi Általános Művelődési Központ többcélú intézmények december 31. nappal jogutódlással megszűntek. A feladatellátás január elsejétől zavartalanul folyik tovább az intézményfenntartó központ és 24 önkormányzat –illetve azok társulásai- működtetésében. A két intézményből összesen 102 fő alkalmazott -elsősorban pedagógus- került az intézményfenntartó központ által átvételre, akik januártól állami alkalmazásban folytatják tovább munkájukat.

A Pécsi Kistérségben Bogádon és Kővágószőlősön az önkormányzatok hasonlóképpen átadták az általános iskolai intézményegységek működtetését az államot képviselő intézményfenntartó központ számára, Kozármisleny városa a működtetést megtartotta, az intézmény fenntartása került csak a központhoz. Orfű és Pogány településeken a pécsi tagintézményekként működő 1-4 évfolyamos általános iskolákat 2013. június 30-ig változatlanul működteti Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata.